GINOP-6.1.8-17

A GINOP-6.1.8-17 „Vállalati Képző Központok rendszerének kialakítása és működtetése” című felhívás fő célja, hogy a munkavállalók munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása révén növekedjen a vállalkozások versenyképessége, a támogatás ösztönözze a foglalkoztatókat munkavállalóik tudásának folyamatos fejlesztésére, a saját vállalkozásaik, illetve beszállítóik és kapcsolt vállalkozások foglalkoztatásában álló munkavállalóinak (külső munkavállalók) tudásának folyamatos fejlesztésére.

További cél, hogy a vállalkozások saját forrásaikat kiegészítve minél több belső és külső munkavállaló, illetve a betöltetlen állásaikra felvehető álláskeresők, közfoglalkoztatottak és inaktívak képzésbe történő bekapcsolódását tudják biztosítani, a képzést is tekintsék saját vállalkozásukba történő befektetésnek, különös tekintettel azon megyék esetében, ahol jelentős a munkaerő-tartalék.

A Vállalati Képző Központok rendszere kísérleti jelleggel kerül kialakításra nagyvállalatok bázisán a gazdaság igényeinek megfelelő, naprakész képzési kínálat bővítése érdekében. A beavatkozás várt hatása a beszállító partner vállalatok eddig elmaradó versenyképességének növelése, az Ipar 4.0 kihívásainak megfelelő fejlesztési-képzési környezet kialakítása a GINOP-6.1.8-17 program keretében.

A konstrukció a hazai innovatív iparfejlesztés céljainak megvalósítását és ezzel összhangban az Ipar 4.0 megoldások alkalmazását is elő kívánja segíteni, a Felhívás támogatja az IPAR 4.0 koncepcióhoz kapcsolódó vállalati funkciók, folyamatok fejlesztésére irányuló munkavállalókat érintő, nem szállítói jellegű képzések kialakítását, megvalósítását. Kiemelten támogatja mindazokat a nagyvállalatokat, amelyek profilja illeszkedik az 1442/2016. (VIII.17.) Korm. határozatban meghatározott Irinyi Terv keretében kiemelten fejlesztendő területek valamelyikébe, illetve amelyek az Irinyi Terv megvalósításával, az építőipari tevékenység technológiai fejlesztésének, hatékonyságának javításával és az IPAR 4.0 megoldások alkalmazásával összefüggésben beruháznak a munkavállalók kompetenciáinak fejlesztésébe. A Felhívás támogatja az Ipar 4.0 specifikus alkalmazások, ill. megoldások, a folyamatokra (process) épülő Ipar 4.0 szervezeti filozófia vállalati bevezetéséhez valamint fejlesztéséhez szükséges munkavállalói kompetenciák fejlesztését, különös tekintettel az Irinyi tervben meghatározott ágazatok (járműipar, specializált gép- és járműgyártás, egészséggazdaság, turizmus, élelmiszeripar, „zöldgazdaság”- fejlesztés, IKT szektor és SSC-k, védelmi ipar) tekintetében.

Az igényelhető támogatás mértéke: 100-600 millió forint

Pályázók köre: nagyvállalkozások, amelyek átlagos statisztikai állományi létszáma eléri a 250 főt és amelyek éves nettó árbevétele eléri a 150 000 000 000 Ft-ot. 

A felhívásban rögzített feltételek figyelembe vételével az alábbi főbb tevékenységek megvalósítására igényelhető támogatás:

  • képzések megvalósítására (a Felnőttképzési törvény (továbbiakban Fktv.) hatálya alá tartozó OKJ szerinti szakképesítésre felkészítő képzések, egyéb szakmai képzés, egyéb nyelvi képzés, kombinált nyelvi képzés, és egyéb képzés, illetve az Fktv. hatálya alá nem tartozó hatósági képzés, és közbeszerzési tárgyú képzések);
  • a képzések megvalósításához kapcsolódó előkészítési tevékenységre;
  • projektmenedzsment és szakmai megvalósítói tevékenységre;
  • bizonyos esetekben munkahelyi mentor alkalmazására;
  • a Vállalati Képző Központok létrehozásához, működtetéséhez szükséges infrastrukturális fejlesztések megvalósítására.

Benyújtási határidő: 2018. szeptember 28. 12:00 óra

 

GINOP-6.1.8-17 Projekt felhívása