Tájékoztató napok valósulnak meg a GINOP-6.1.7-17 kiemelt projekt szervezésében

2019. február 26-án „A kezdetektől a megvalósításig” címmel tartott tájékoztató napot a GINOP-6.1.7-17 kiemelt projekt a GINOP-6.1.5-17, GINOP-6.1.6-17 és GINOP-6.1.8-17 projektek kedvezményezettjei számára. A rendezvény az első állomása volt annak a tervezetten 24 helyszínen megvalósuló előadássorozatnak, ahol az említett projektek megvalósítói részére biztosít szakmai segítségnyújtást a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal. A jelenlegi rendezvényen elsősorban a budapesti és a Pest megyei kedvezményezettek vettek részt.

A tájékoztató napot Vavró Márta projektmenedzser nyitotta meg köszöntő beszédével, majd bemutatta a GINOP-6.1.7-17 kiemelt projekt céljait és eddig elért eredményeit.

A rendezvény első felében előadást tartottak a Pénzügyminisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárságának, tehát az Irányító Hatóságnak a munkatársai is. Benkucs László osztályvezető az előlegigénylésekről, valamint a kifizetési kérelmek kezeléséről tartott prezentációt, Csizmadia Dorina osztályvezető pedig a GINOP-6.1.5-17 és a GINOP-6.1.6-17 konstrukciókra vonatkozó támogatói okiratok módosításáról beszélt az érdeklődőknek. Utolsó előadóként Zsiborács Tibor főosztályvezető-helyettes a helyszíni ellenőrzések tapasztalatairól tájékoztatta a rendezvényen résztvevőket. Végezetül az Irányító Hatóság munkatársai válaszoltak a megjelentek által feltett kérdésekre, és tanácsokkal látták el a megvalósítókat projektjeik minél hatékonyabb megvalósítása érdekében.

A rendezvény második felében a GINOP-6.1.7-17 kiemelt projekt munkatársai tartottak előadást. Először Kisanyik Tímea kommunikációs munkatárs beszélt a projekteket érintő kommunikációs és arculati előírásokról, majd Steiler Gabriella szakmai vezető mutatta be az érdeklődőknek a projekt keretében fejlesztett Monitoring Támogató Rendszer működését. A rendezvényt Török Kinga tevékenységvezető előadása zárta, aki a már lezajlott monitoring látogatások tapasztalatait osztotta meg a megjelentekkel. A rendezvény második fele is a résztvevők kérdéseivel zárult, amelyeket a megvalósítók válaszoltak meg.

A 2019-es év folyamán a tájékoztató napok az ország minden megyéjében elérhetőek lesznek a kedvezményezettek részére. A rendezvények listájáról a későbbiekben ezen a felületen, valamint a www.munkaerokepzes.hu oldalon nyújtunk további tájékoztatást.

A rendezvényen elhangzott előadások prezentációit itt tekintheti meg: 

   ELŐLEGIGÉNYLÉSEK ÉS KIFIZETÉSI KÉRELMEK KEZELÉSE

   TÁMOGATÓI OKIRATOK MÓDOSÍTÁSA A GINOP-6.1.5 ÉS A GINOP-6.1.6 KONSTRUKCIÓKBAN

   HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSEK

   KEDVEZMÉNYEZETTEK TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉGEI, AVAGY AZ UNIÓS ARCULAT FONTOSSÁGA

   MONITORING TÁMOGATÓ RENDSZER BEMUTATÁSA

   Szakmai monitoring látogatások tapasztalatai – Hogyan készüljünk?