Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználónév *
Jelszó *
Emlékezzen rám

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal
(1089 Budapest, Kálvária tér 7.)

A szakmai monitoring látogatások tapasztalatairól

 A GINOP-6.1.7-17 azonosító számú „Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok és nagyvállalatok számára indított képzések szakmai támogató programja” megnevezésű kiemelt projekt feladata, hogy a GINOP-6.1.5-17, a GINOP-6.1.6-17 és a GINOP-6.1.8-17 felhívások kedvezményezettjeit képzési igényeik megvalósulásában segítse, illetve biztosítsa a képzések tekintetében az előírásoknak való megfelelőséget.

 Ennek érdekében egyrészt ügyfélszolgálatot működtetünk, másrészt a projekt munkatársai szakmai monitoring látogatásokat tesznek a Kedvezményezetteknél.
A látogatások megkezdése óta eltelt 4 hónap, így lehetőségünk van már gyakorlati tapasztalatokról is beszélni. Az eddig elvégzett látogatások elemzése során kollégáink a következő megállapításokat tették.
Tapasztalataink alapján a Kedvezményezettek a szakmai monitoring látogatások előkészítésekor és azok végrehajtásakor egyaránt közreműködőek és segítőkészek voltak Örömmel vették a projektek megvalósításának korai szakaszában tett látogatásainkat: a Kedvezményezettek minden esetben megfogalmazták, hogy a további képzések dokumentációs anyagainak kezelésében, előírásoknak megfelelő elkészítésében az így szerzett ismereteiket hasznosítani tudják, ami nagy segítséget jelent.
Általános tapasztalat, hogy a dokumentumokon megjelenő arculati elemek nem minden esetben felelnek meg a KTK 2020-ban foglalt előírásoknak (méret, forma, ESZA Alap/Strukturális Alap). Az egyéni szintű adatgyűjtés (ESZA belépési és kilépési nyilatkozatok) EPTK felületen történő rögzítésével kapcsolatban jelezték a Kedvezményezettek, hogy hosszadalmas, nehézkes a folyamat, illetve visszatérő problémaként jelentek meg a felhívásban foglaltaknak megfelelő hang- és képanyag rögzítésével, tárolásával, az azokba történő betekintéssel kapcsolatos kérdések, különös tekintettel a megvalósuló egyéb képzések esetén.
Mindezek mellett azonban komoly, kirívó problémával kollégáink mindeddig nem találkoztak, a Kedvezményezettek az előírásokat betartva valósítják meg képzéseiket.
Bízva a további sikeres együttműködésben minden Kedvezményezettnek jó munkát és sok sikert kívánunk!